LedenpaginaZingen is voor ons ontspanning maar we willen wel graag iets moois neerzetten.
Daarom zingen we bij grote optredens uit het hoofd (zonder bladmuziek) en maken we gebruik van expressie, bijvoorbeeld in de vorm van eenvoudige bewegingen en/of opstellingen, passend bij het muziekstuk wat we zingen.

Zanggroep “Out of the Blue” (“uit het niets”) werd in oktober 1990 als a-capellakoor opgericht. Momenteel zingen we zowel met als zonder instrumentale begeleiding.


Wij zijn een zanggroep met een regionaal karakter met als thuisbasis Nieuwleusen.

Onze leden komen momenteel uit Nieuwleusen, Meppel, De Wijk, Ommen, Dalfsen, Zwolle en Hattem.


Door de jaren heen hebben we gewerkt met verschillende dirigenten die ons koor voor kortere en langere tijd hebben geleid. Zo waren er Peter Broeren, Ron Breukelman en  Merlijn Kaper. Tot de zomer van 2016 stonden wij onder de deskundige leiding van Rineke Marwitz. Daarna waren we, in afwachting van een nieuwe dirigent tijdelijk in goede handen van Eline Geerdink. Vanaf 1 januari 2017 staat het koor onder leiding van Marion Mulders uit Lemele.


Het ledenaantal is door de jaren heen wisselend geweest. In de beginperiode van het koor schommelde dit tussen de 20-25 leden. In 2006 was dit een aantal van slechts 17 leden. Maar na een aantal open repetitie-avonden, met als doel meer leden te krijgen, werd dit al snel uitgebreid naar 33 personen. Momenteel heeft Out of the Blue 35 leden.


Met meer leden werd het ook mogelijk te werken aan optredens met een grotere opzet.

Zo werd er gewerkt aan het concert ‘Circle of life’. Welke in maart 2008 is uitgevoerd.

In 2010 was  het 20 jaar geleden dat het koor werd opgericht. Dit jubileum hebben we gevierd met de nieuwe voorstelling “ Magic...” Deze werd  in juni 2010 twee keer uitgevoerd in Sporthal “De Schakel” te Nieuwleusen.


Ons 25 jarig bestaan hebben we in 2015 gevierd. Hiervoor hebben we verschillende leuke activiteiten met ons koor en voor het publiek georganiseerd. Zie hier de jubileumactiviteiten. “Hèt Droomconcert” hebben we op 31 oktober 2015 in De Trefkoele te Dalfsen uitgevoerd, samen met Big Band Coevorden. Dat was een hele happening. Bekijk een impressie hier!


De huidige bezetting is:


  

Volg ons op Twitter en Facebook

- 14 sopranen

- 11 alten   .
-   4 tenoren

-   6 bassen