Over ons

Zanggroep “Out of the Blue” (“uit het niets”) werd in oktober 1990 als a-capellakoor opgericht. Momenteel wordt er zowel met als zonder  instrumentale begeleiding gezongen.

Out of the Blue is een zanggroep met een regionaal karakter met als thuisbasis Nieuwleusen. De leden komen uit Nieuwleusen, Dalfsen, Hattem, Meppel, Ommen, Oudleusen, Rouveen, Zuidwolde en Zwolle.

Door de jaren heen is er gewerkt met verschillende dirigenten die het koor voor kortere of langere tijd hebben geleid. Zo waren er Peter Broeren, Ron Breukelman en  Merlijn Kaper. Tot de zomer van 2016 stond het koor onder de deskundige leiding van Rineke Marwitz. Daarna was de groep, in afwachting van een nieuwe dirigent, tijdelijk in goede handen van Eline Geerdink. Vanaf 1 januari 2017 staat het koor onder leiding van Marion Mulders uit Lemelerveld.

Het ledenaantal is door de jaren heen wisselend geweest. In de beginperiode van het koor schommelde dit tussen de 20 en 25 leden. Het laagterecord werd gehaald in 2006 met slechts 17 leden. Een aantal open repetitie-avonden, met als doel meer leden te krijgen, resulteerde in een uitbreiding  tot 33 personen. Momenteel heeft Out of the Blue 41 leden.

Het 25 jarig bestaan werd in 2015 gevierd. Hiervoor zijn er verschillende leuke activiteiten met koor en  publiek georganiseerd.  “Hèt Droomconcert” werd op 31 oktober 2015 in De Trefkoele te Dalfsen uitgevoerd, samen met Big Band Coevorden. Dat was een hele happening. Je vindt hier enkele foto’s.

Onder leiding van de huidige dirigent Marion Mulders is Out of the Blue op 9 en 10 maart  2019 het theater in gegaan en zijn er in het theater de Stoomfabriek te Dalfsen 2 voorstellingen gegeven. Deze voorstelling is op een later tijdstip nog eens in de Ontmoetingskerk in Nieuwleusen gespeeld. 3x een volle bak. Echt geweldig. Je vindt hier enkele foto’s.

   

  Huidige bezetting:

  • 14 Sopranen
  • 13 Alten
  •   6 Tenoren
  •   8 Bassen

 

Weergaven: 120