© 2009 AJ Haak

Volg ons op Twitter en Facebook

Ledenpagina

Muzikale kerstreis bij Out of the Blue


NIEUWLEUSEN – “Het is twintig jaar geleden dat Out of the Blue zelf een kerstconcert organiseerde, maar we hebben er afgelopen maanden met heel veel plezier aan gewerkt,” zei Rineke Marwitz, leider van het koor. Aan de enthousiaste reacties van het publiek te horen, hoeven ze geen twintig jaar te wachten met de volgende.


Bij binnenkomst in de Ontmoetingskerk werden de bezoekers al muzikaal verrast. Het jeugdorkest van Crescendo Excelsior bracht de stemming er al goed in, spelend in de hal van de kerk. Het koor vormde een zingende haag, waardoor de bezoekers de zaal in konden – al werd de bedoeling niet meteen door iedereen goed begrepen. De zangers traden op in een sfeervol aangeklede zaal en ze brachten een afwisselend programma. De leden hadden zelf gedichten (Haiku’s, drieregelige Japanse gedichten) gemaakt over hun kerst- of eindejaarsgevoel. Maar liefst 164 stuks kwamen er binnen en de mooisten waren door de dirigent op muziek gezet als ‘December miniaturen,’ een bijzondere première.

Naast eigen optredens van het koor en het kleinkoor Out of the Blue, kwam ook kinderkoor De Nachtegaaltjes onder leiding van Carla Aalbers aan bod met hun zoetgevooisde stemmen. De liederen varieerden van de winterse kerst in Rusland via Polen, Duitsland, Nederland en België naar een zomerse kerst in Zuid-Afrika. Aan het eind brachten alle deelnemers samen ‘For each child that’s born’ van Ysaye Barnwell, om te besluiten met de klassieker ‘Stille nacht, Silent night’, een waardige afsluiting.


Bron:  De Dalfser Marskramer (www.dedalfsermarskramer.nl)